DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Výstavy 2012

        Celostátní výstava psů Senec 8.6. 2012

 

   rozhodčí:     Miroslav  Guniš   SK              přihlášeno  15 shih-tzu

 

         Po dlouhém rozhodování jsem se rozhodla, že Andulku a Ulinku přihlásím na tuto výstavu. Navíc jsme se domluvili s Janou a Mirkem, že pojedeme jedním autem a případně při hezkém počasí si uděláme prodloužený víkend  na Slunečních jezerách.

            Výstavní den byl opravdu teplý. Ve stínu 33 stupňů a tak nejen my, ale i naši čumáci jsme byli naložení ve vlastním potu. Na místo jsme dorazili po desáté hodině a snažili jsme se co nejrychleji postavit altán, abychom měli alespoň trošku stínu všichni. Po dvanácté hodině pan rozhodčí Guniš začal s posuzováním a opravdu to neprodlužoval, protože i on na přímém slunci toho měl určitě plné tesáky, natož všichni pejskové.

             Na šicuny přišla řada po druhé hodině. V tu dobu padaly vedrem snad i mouchy a o našich šickách ani nemluvím. Měla jsem strach o Andulku, protože v jeho věku toho měl opravdu dost. Andulka se ale předváděl docela pěkně i v tom parnu. Když ho pan rozhodčí posuzoval na stole, tak zprvu za to, že nemá už všechny zuby, ho chtěl ohodnotit známkou VD, ovšem nevěděl, že jsme ve třídě veteránů. Tak jsem ho na to upozornila a nakonec jsme se tomu oba zasmáli, protože tomu nemohl uvěřit, že nám je již 10 let. Andulka nakonec dostal velice hezký posudek a známku V 1.

              Horší už to bylo s Ulinkou. Předváděla se krásně. Ovšem při posuzování pan rozhodčí shledal, že prý má málo srsti a že má nějaký divně zlomený ocásek. Zprvu jsem na to koukala jako tydýt, ale pak jsem se musela zasmát. I když jsme odcházeli s krásným posudkem Ulí dostala známku V 4.

              Jana se s Bonýskem se umístila moc dobře a zaslouženě si Bonny odnášel 2.místo a R CAC.  Ella skončila na třetím místě před námi. Oběma gratulujeme a přejeme další úspěchy. 

              Po odvystavení jsme zas honem všechno uklízeli a odjeli na druhou stranu jezer do kempu, abychom si všichni trošku odpočinuli. Jeli jsme totiž i s přívěsem, což bylo velice příjemné. Po různých peripetiích jsme se konečně utábořili a všichni, hlavně chlupáči jsme si mohli odpočinout. Těšili jsme se, že druhý den se trošku vykoupeme a prohlídneme si kemp. Ovšem večer přišla bouřka a ráno nás přivítal den bez sluníčka. Ale naši prohlídku kempu jsme absolvovali a líbilo se to i chlupáčům. Odpoledne jsme odjeli domů k Janě a Mírovi do Moravských Budělovic , kde jsme ještě ztrávili den a v neděli jsme všichni cestovali zpět do Prahy.

              Děkujeme Janě a Mírovi za krásně strávený prodloužený víkend.